Mindfulness

Wil je uit de dagelijkse drukte? Op zoek naar stilte? Minder moe voelen of minder pijn ervaren?

 

Dan is Mindfulness misschien iets voor jou. Mindfulness biedt een methode om te kunnen omgaan met stress, spanning of ongemak. Mindfulness betekent aandacht voor het hier en nu. Door te zitten met aandacht word je minder meegetrokken in de gedachtenstroom van wat je nog moet doen of wat is gebeurd. Hierdoor is er meer rust en ruimte.
Je leert meer te genieten van kleine momenten, van smaken en geuren waardoor je je leven rijker ervaart. Je leert bewuster keuzes te maken in plaats van op de automatische piloot te reageren.

De training
Mindfulness is een vaardigheid die je leert door te doen. Daarom bestaat de achtweekse training uit meditatieoefeningen, bewegingsoefeningen en bespreken van de ervaringen hierbij. De training bestaat uit wekelijkse sessies van 2,5 uur en een stilte dag. De training duurt in totaal 8 weken.
De training is er voor iedereen. Je hoeft niet per se psychische klachten te hebben. In mijn ervaring is mindfulness goed voor iedereen.

Materiaal
Het cursusmateriaal bestaat uit een werkmap en oefen cd’s of mp3. Meditatiekussens en yogamatten zijn aanwezig. Je kunt natuurlijk altijd gebruik maken van je eigen kussen als je dat wilt.

De groep
De groep bestaat uit minimaal 6 tot maximaal 12 deelnemers die de gehele acht weken bij elkaar blijft.

Het is ook mogelijk om de training individueel te volgen. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden.

Kleding
(warme) makkelijk zittende kleding

Trainingsdag (alleen bij groep)
Na de vijfde bijeenkomst is er een hele oefendag. Deze dag is inclusief lunch en wordt voornamelijk in stilte doorgebracht.

Kennismaking
Voorafgaand aan de training vindt er een kennismakingsgesprek plaats om te zien of de training bij jouw verwachtingen past.

Psychologenpraktijk Piece of Mind hecht veel waarde aan de bescherming van privacygegevens. Lees voordat je dit formulier verzend onze privacy statement. Met het verzenden van het contactformulier gaat Psychologenpraktijk Piece of Mind er vanuit dat je akkoord gaat met het verwerken van je persoonsgegevens.

Klik hier voor het privacy statement.

Aanmeldformulier Mindfullness trainingen

Uw naam (verplicht)

Straat + nummer (verplicht)

Postcode (verplicht)

Plaats (verplicht)

Leeftijd (verplicht)

Beroep (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Kun je in enkele woorden iets zeggen over je reden van deelname?

Reden deelname (verplicht)

Heb je nog praktische vragen aan de trainer, of opmerkingen die van belang zijn?

Vragen trainer (verplicht)

Je aanmelding voor de mindfullness training is pas definitief na het kennismakingsgesprek met de trainer.